budget marketing webdesign
Leestijd: 4 minuten

Met weinig budget je marketing
opzetten?

Wij willen je deze tips meegeven

De juiste marketing inzetten is belangrijk. Je kan nog zo’n goed product of dienst aanbieden, als niemand van het bestaan weet, zal je ook niets verkopen. Ook met weinig budget is het mogelijk om jouw marketing trucjes in te gaan zetten.

Niet iedereen heeft als starter hier een enorm budget voor gereserveerd. Maar dat hoeft ook zeker niet. Gelukkig bestaan er tegenwoordig door het internet veel gratis opties die jouw de beste marketingstrategie helpen opstellen.

Er is zoveel (gratis) informatie beschikbaar online, het is zonde om daar geen gebruik van te maken!

Gratis marketing tools.... ze bestaan echt!

In 35 minuten leer je in deze gratis Skillshare cursus de basis van storytelling en het bouwen van een following. Stephanie Pereira lanceerde meer dan 100.000 projecten voor Kickstarter en kan je dus zeker de kneepjes van het vak leren. Je leert onder andere:

  • Het bedenken van je doelen en doelgroep
  • Het vinden van jouw verhaal (unique selling points)
  • Het bouwen van een relatie met je doelgroep
  • Het opstellen van een communicatie plan

In 35 minuten! Hoe druk je ook bent, er is altijd wel een moment waarop je tijd kan maken.

Ook op andere platforms kun je gratis cursussen volgen. Neem vooral eens een kijkje bij HubspotCourseraUdemy (sommige gratis, sommige betaald), MIT Open Courseware en edX.

SMART

Werd je op school ook doodgegooid met SMART doelen? Tja, daar was een reden voor: ze zijn verdomd handig. Gelukkig heeft Hubspot een gratis worksheet waar je jouw SMART doelen op kunt formuleren. Je vindt ‘m (en een uitleg wat SMART ook alweer precies was) hier.

Canvas sessies

Wil jij meer tools ontvangen om jouw product beter te laten landen? Dat kan met onze canvas sessies. Laat je informeren door ons!

  • De markt begrijpen en daardoor kansen en bedreigingen herkennen
  • Kiezen welke marketingkanalen je het beste kan gebruiken
  • Het creëeren van een actieplan

Survey Monkey

Niemand weet beter wat je zou moeten doen (of wat je beter kunt doen) dan je doelgroep. Als je die eenmaal weet, kan het slim zijn om ze dat ook daadwerkelijk te vragen. Met Survey Monkey is dit mogelijk. De tool heeft een gratis Basis-abonnement (even scrollen, ze verstoppen ‘m een beetje). Daarmee kun je onbeperkt enquêtes versturen, maar wel met een beperking van tien vragen. Ideaal voor je startende business.

Wil je toch een beetje hulp?

Weet je niet goed hoe van start te gaan met je marketing en wil je dit liever aan de specialist overlaten? Onze marketing specialisten staan voor je klaar met advies. Bekijk onze menukaart met ons aanbod en prijzen. 

Foutje gezien? Mail ons. We zijn je dankbaar!

Heb je deze artikelen al gelezen:

Branding checklist: hoe hoog scoort jouw merk?

Branding checklist: hoe hoog scoort jouw merk?

Branding checklist: hoe hoog scoort jouw merk?     De gratis branding checklist Het doel van deze Branding Checklist is om te ontdekken welke stappen…

Met weinig budget je marketing inzetten?

Met weinig budget je marketing inzetten?

Met weinig budget je marketing opzetten?     Wij willen je deze tips meegeven De juiste marketing inzetten is belangrijk. Je kan nog zo’n goed…

Wat je moet weten als je een eigen bedrijf gaat beginnen.

Wat je moet weten als je een eigen bedrijf gaat beginnen.

Wat je moet weten als je een eigen bedrijf gaat beginnen (+ handige tips) Droom jij ervan om je eigen bedrijf te beginnen? Of je…

Geschreven door:

Redactie